بالگرد اورژانس هوایی، امروز ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی در بیمارستان خاتم الانبیا (ص) شهرستان میانه استقرار یافت
طی مراسمی اورژانس هوایی میانه با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشكي تبریز، معاون استاندار، فرماندار، امام جمعه شهرستان، معاون سازمان اورژانس کشور، رئیس اداره اورژانس هوایی کشور و جمعی از مسئولین محلی واستانی کار خود را در میانه شروع بکارکرد.
در ابتدای این آیین دکتر بهمن نقی پور رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضمن عرض ادب به پیشگاه حضرت صاحب الزمان (عج) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا اظهار کرد: ارواح مطهر شهدا نشان دهنده راهی روشن برای ما و چراغی برای پیدا کردن راه صحیح زندگی می باشند.
وی گفت: شما امروز نماد اتحاد وهمدلی و اتحاد را مشاهده می کنید و از این بابت خدا را شاکرم و زحمات تک تک دست اندر کاران را قدر دانسته و دست آنان را می بوسم.
این پروژه از سال 99 شروع شده و با زیر بنای 800 متر مربع و حدودا هزینه 14 میلیارد تومان انجام شد.
وی اظهار کرد: آشیانه آماده شده بود ولی با نبود بالگرد مواجه بودیم که خوشبختنانه از سال 1401 آماده شده و این امر با همدلی وهمراهی و پیگیری نمایندگان، فرماندار و دیگر عزیزان به ثمر رسید که از این بابت از سازمان هوا نیروز عزیز هم تشکر می کنیم.
محمد باقرهنربر فرماندار ویژه شهرستان میانه، در مراسم افتتاح و استقرار اورژانس هوایی و پروژه های قابل افتتاح حوزه بهداشتی و درمانی از کسانی که در استقرار و پیگیری اورژانس هوایی این شهرستان که یک اصل مهم برای این شهرستان است تقدیر و تشکر کرد و گفت: شهرستان میانه مانند سایر شهرهای استان آذربایجان شرقی و کشور، یک شهرستان حادثه خیز است.
13 درصد جاده ها در شهرستان میانه قرار دارد و در شش ماهه اول سال 1403 پنجاه و یک فوتی در جاده های این شهرستان و 10 نفر نیز در درون شهر و در اثر سانحه حوادث فوت شدند.
وی با اشاره به حادثه خیز بودن این شهرستان و یادآور شدن زلزله سال 98 میانه و سراب که 5 نفر نیز فوتی داشت افزود: برای آمادگی و پیشگیری که یکی از اصول مهم حوزه مدیریت بحران است این بالگرد باید در این شهرستان استقرار پیدا می کرد.
این افتتاح با اعتباری بیش از 13 میلیارد تومانی با کمک نمایندگان محترم از محل اعتبارات تملک این شهرستان در اختیار بهداشت و درمان قرارداده شده است؛ این آشیانه از سال 1400 شروع شده بود ولی بالگرد وجود نداشت و اسقرار بالگرد در مدیریت زمان و زمان طلایی برای نجات مصدومین ضروری است.
در خاتمه پیشنهاد استقرار مرکز ترومای جنوب استان به این شهرستان، احداث پایگاهای اورژانس به رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ارائه شد.
دکتر مریم عبدالهی نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم گفت: موقعیت سرزمینی و راههای دسترسی شهرستان میانه و پیچیدگیهای کوهستانی منطقه در موارد خاص نیازمند امدادرسانی فوری و اورژانس هوایی بود که به همت مسئولان عزیزمان حل شد و تمامی مسئولین به اندازه توان خود در راه انداری اورژانس هوایی کوشیدند و باید از بانیان این امر مهم تقدیر کرد.
وی ادامه داد: یکی از وظایف نمایندگان مجلس علاوه بر قانون گذاری، نظارت بر حسن اجرا و پیشرفت پروژه هاست، پیگیری و توجه به افقهای دوردست، جامعه را در مسیر و خط پیشرفت قرار میدهد.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی گفت: یک مرکز درمانی و یا یک مدرسه در کنار برخورداری از امکانات و تجهیزات، نیازمند افراد مسئولیت پذیر و متخصص است، جامعه توسعه یافته در اندیشه انسانی مردمانش متبلور هست نه صرفاً توسعه فیزیکی آن و همه با هم و با کمک و یاری هم باید در مسیر اعتلا و پیشرفت کشور تلاش کنیم.
مهدی اسماعیلی دیگر نماینده مردم شهرستان میانه در مجلس شورای اسلامی درادامه این مراسم ضمن تشکراز حضور مردم منطقه میانه و ترکمنچای وهمچنین خیر مقدم به فرماندار، پرسنل هوانیروز و تیم پروازی و نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی و دکتر نقی پور و سایر مسئولین شهرستان و سایر عوامل اجرایی گفت: در سال 1399 به دلیل آماده نبودن آشیانه پرواز، نبود زیر ساخت و امنیت پروازی بالگرد، مجبور به انتقال و جابجایی آن شده و مردم منطقه از این موضوع ناراضی بودند و مسئولین به نوعی دغدغه مند شده و برای پایه گذاری این پرواز که امنیت خاطری برای مردم منطقه بود، نمایندگان ادوار مجلس، وزرای بهداشت، اورژانس 115 و هلال احمر زحمات زیادی را متحمل شدند تا این پرواز برقرار شده و برای خدمت رسانی به مردم منطقه میانه و شهرهای همجوار مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: طی این چهار سال که به دلیل نبود بالگرد اورژانس و هلال احمر، عزیزان هوانیروز همکاری و زحمات لازم را در جهت رفاه حال مردم منطقه انجام می دادند نهایت تشکر و قدردانی را داریم و امیدواریم در خدمت رسانی برای مردم منطقه میانه و ترکمنچای قدمی برداریم.
دکتر رضا صادق اول نیز طی ایراد سخنانی در این مراسم اظهار کرد: با افتتاح این پایگاه اورژانس هوایی کل استان آذربایجان شرقی تحت پوشش خدمات اورژانس هوایی قرار گرفت.
سرپرست اورژانس استان گفت: اورژانس هوایی میانه از سال 97 تا 1399 فعال بوده ولی از سال ۱۴۰۰غیرفعال شده بود و با رفع نواقص و پیگیریهای بعمل آمده از طرف سازمان اورژانس کشور و دانشگاه علوم پزشكي تبریز مجدد از امروز بیست وچهارم مهرماه ۱۴۰۳ راه اندازی شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کوهستانی و محورهای مواصلاتی پرتصادف میانه و حیاتی بودن نجات مادران باردار درشهرستانهای مجاور ازجمله هشترود و چاروایماق و بستان آباد با راه اندازی پنجاه وچهارمین پایگاه اورژانس هوایی در میانه با استقرار بالگرد اورژانس هوایی و کاپیتانهای هوانیروز، شهروندان از خدمات اورژانس هوایی بهره مند خواهند شد.
امیر سرتیپ رحیم عینی، معاون عملیات و اطلاعات هوانیروز کشور نیز در این آیین گفت: بنده حامل سلام فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و سلسله مراتب ارتش جمهوری اسلامی خدمت همه مردم استان آذربایجان شرقی و حاضرین هستم.
حضرت آقا بعد از زلزله سر پل ذهاب و کرمانشاه در سال 1396 خطاب به امیر فرمانده هوانیروز فرمودند: هوانیروز خیلی مهم است و تلاش شما عزیزان وجهه ارتش را خیلی بالا برده است و این جمله حضرت آقا وظیفه ما را چه در بحث عملیاتی و چه در بحث مردم یاری سنگین تر کرده است و ما نیز تا پای جان از میهن عزیز و مقدس دفاع خواهیم کرد.
وی با اشاره به خدمات ارزنده هوانیروز ادامه داد: در راستای عملیاتهای مردم یاری هوانیروز به لطف خدا در هفدمین نقطه، بالگرد شهرستان میانه را راه اندازی و مورد بهره برداری قرار داده و 30 استان کشور نیز در حال حاضر دارای پوشش اورژانس هوایی می باشد.
وی ادامه داد: خدمت دیگر از هوانیروز آماده سازی و اختصاص 6 نوع از هواپیماهای بال ثابت است که برای انتقال اعضای پیوندی به تمام اقصی نقاط کشور در نظر گرفته شده است که در کسری از زمان بتوانند به مردم ارائه خدمت کنند.
وی در خاتمه گفت: هیچ پروازی لذتش مانند پرواز اورژانس هوایی نیست چون یک امدادرسانی به یک مادر باردار، یک بیمار اورژانسی و خدمت به خلق خدا است.
آلبوم تصاویر راه اندازی پایگاه اورژانس هوایی میانه